Over ons

Ons bedrijf

The Rainbow Box wil jouw leven met jonge kinderen kleur geven, letterlijk en figuurlijk!
Dat willen we doen door handige en kleurrijke producten aan te bieden voor ouder en kind. Producten die nét iets anders dan anders zijn : ergonomische draagdoeken en draagzakken, bijzondere slaapknuffeltjes, slaapzakjes die een superieur comfort garanderen en veel meer.

Bij The Rainbow Box hebben we bovendien een warm hart voor onrustige baby's en proberen we steeds op zoek te gaan naar producten die het leven van deze kleine doorzetters makkelijker kan maken. Het is ook vanuit onze eigen ervaring met onrustige baby's dat we ons zijn gaan toeleggen op het ergonomisch dragen van kindjes. Dragen kan zowel ouder als kind rust en comfort geven en draagt bij aan de ontwikkeling en de hechting van het kind. Zo zorgt ook het dragen van je kindje voor een zonnestraaltje en een streepje kleur in je leven.

Je kan bij ons dan ook terecht voor advies met betrekking tot ergonomisch dragen. We geven draagconsulten, workshops en infosessies voor ouders die in blijde verwachting zijn. Op korte termijn zullen we ook een verhuurdienst voor ergonomische draagsystemen op poten zetten.

Ons team


Achter The Rainbow Box schuilt een mama van twee kinderen die beiden een moeilijke start hadden en geplaagd werden door onrust, reflux en voedselallergieën. In haar zoektocht om haar kinderen zo comfortabel mogelijk door die moeilijke tijd te krijgen, ontdekte zij naast ergonomische dragers ook verschillende andere producten die het leven met een onrustig ukje aangenamer en kleurrijker kon maken. Omdat deze producten niet steeds beschikbaar waren in de winkel achter de hoek, besloot zij om zelf een shop te beginnen waar al deze producten centraal aangeboden worden.

Het volgen van de opleiding tot draagconsulent was een logische stap. De draagmicrobe doorgeven en andere ouders en verzorgers op een veilige en ergonomische manier leren dragen is een passie. Om te leren hoe deze kennis het best kan worden overgedragen werd een opleiding tot draagconsulent gevolgd, zowel bij het Nederlandse Instituut voor Hechting (cursus draagconsulent deel 2) als bij de Duitse Trageschüle Dresden (babywearing consultant, advanced level). Zo kunnen we je garanderen dat je deskundig en onderbouwd advies krijgt bij de aanschaf of het gebruik van je drager of draagdoek.