In prijs verlaagd! Girasol Alegría crema de nube - The Rainbow Box Bekijk groter

Girasol Alegría crema de nube

Nieuw

Girasol draagdoeken : 100% katoen, handgeweven in Guatemala onder Fair Trade omstandigheden.

Meer details

34,50 €

-50%

69,00 €

Meer informatie

Het zou een reis van 6 maanden worden, maar de eigenaars van Girasol verloren hun hart aan de oorspronkelijke inwoners van Guatemala en ze bleven 2 jaar. Ze gingen doeken en handwerk verkopen, aanvankelijk in Mexcio maar vanaf 1984 ook in Duitsland. Er ontstond een samenwerking op lange termijn waarbij wevers onder Fair Trade omstandigheden aan de slag konden met een garantie op een continue afname.

Inmiddels zijn de doeken van Girasol wereldberoemd. Voor velen is een Girasol de allereerste geweven draagdoek die wordt aangekocht. En dat is niet verwonderlijk. De doeken zijn zacht en knopen fijn.

Girasol draagdoeken worden gemaakt uit puur, onbehandeld katoen dat vooraf niet werd gebleekt of chemisch bewerkt. Er wordt tijdens de productie op geen enkel moment gebruik gemaakt van formaldehyde, halogeen-organische bestanddelen, aromatische amines, bleekmakers of andere chemicaliën.

De stof wordt met de hand geweven. Dit geeft de doeken en dragers van Girasol een eigen identiteit. Kleine onregelmatigheden, de zgn. nubs en slubs in de stof zijn geen fouten maar horen bij het karakter van handgeweven doeken.

Girasol draagdoeken zijn beschikbaar in 3 verschillende wevingen : de klassieke herringbone of visgraat weving, de diamantweving en de zgn. double weft die doeken geschikt maakt voor zwaardere kindjes. Tenzij anders vermeld zijn de door ons aangeboden doeken en dragers van Girasol uitgevoerd in visgraatweving.

Draagdoeken en dragers van Girasol kunnen in de machine gewassen worden op 60°C. Na een eerste wasbeurt is wat krimp normaal. De vermelde lengte komt overeen met de lengte na wassen.

Recensies

Nog geen commentaar op dit ogenblik

Schrijf uw recensie

Girasol Alegría crema de nube

Girasol Alegría crema de nube

Girasol draagdoeken : 100% katoen, handgeweven in Guatemala onder Fair Trade omstandigheden.

Schrijf uw recensie